Ovnstegte kartofler

dsc 0839 | Domestic Science
  • Set
    580

Et godt og nemt alternativ til pommes frites.

Olien på kartoflerne giver stadig en dejlig sprød stegeflade og smag, men kartoflerne er ikke søbet i olie.

Jeg foretrækker, at kunne lave disse ovnstegte kartofler med nye og små kartofler. Så skal kartoflerne bare vaskes grundigt. Skrællen kan du lade blive på.

 

4 personer – er gæsterne kartoffelglade, må du hellere lave lidt flere…

 

10 kartofler

2 spsk Rosmarin

3-4 spsk Solsikke- eller rapsolie

2 spsk Rødvins balsamico

1 spsk Salt

Lidt friskkværnet peber

Evt. krydderier så som timian eller rosmarin

  1. Indstil ovnen på 200° varmluft.
  2. Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.
  3. Kom alle ingredienserne i en skål og rør. Der skal være en lille oliehinde på alle kartoflerne.
  4. Kartoflerne hældes ud i en bradepande med bagepapir i.
  5. Kartoflerne steges i ovnen i 20-25 minutter – indtil de er møre og har en let stegt stegeflade.
dsc 0841 1 | Domestic Science
Til en gang bøf i folie, er ovnkartoflerne anbefalelsesværdige.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide